Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@08:34:20 GMT

روایت ناشران از بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۶۴۴۲۳

روایت ناشران از بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب

به گزارش جهان نيوز، ساعت ۷ صبح ورودی مصلا، همه درها بسته و فقط ورودی اصلی در خیابان شهید بهشتی باز بود. بعد از چک کردن کارت خبرنگاری وارد می‌شوم و خودم را به ورودی اصلی می‌رسانم. بعد از چک کردن اسمم، به امید اینکه بتوانم وارد شبستان شوم همان‌جا روبه‌روی در ۵۴ می‌مانم.

پیرمردی که هر روز با چرخ آنجا می‌گشت، طبق قرار هر روز برای بردن چرخش آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی دید نمی‌تواند چرخش را بردارد سرش را پایین انداخت و دوباره مسیر آمده را برگشت. دو نفر از ماموران حفاظت به دنبالش رفتند و کمکش کردند داخل برود و چرخ را بردارد.

سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد حدود ساعت هشت بود که رسید. جلو رفتم و گلایه کردم که ما خبرنگاران کتاب، یک سال اخبار نمایشگاه را پوشش می‌دهیم و حق‌مان است که در این بازدید حضور داشته باشیم حرفم را شنید و گفت حق دارید.

رهبر انقلاب بعد از سه سال فرصت یافتند که در یک دیدار کوتاه به نمایشگاه کتاب تهران بیایند و این فرصت مغتنمی برای ناشران و فعالان حوزه کتاب است.

 «چشم‌هایش» را 50 سال پیش خواندم
مسئولان ارشاد و نمایشگاه یک به یک می‌رسند و بعد از چک شدن وارد می‌شوند. ساعت۹:۳۰ لحظه‌ای است که رهبر معظم انقلاب وارد مصلا می‌شوند و بازدیدشان را شروع می‌کنند. از راهرو ۲۸ تا ۳۱ بسته شده و مردم از ورودی اصلی شبستان وارد می‌شوند. دختری خودش را به پشت راهرو ۲۸ که بسته است، رسانده و به مادرش می‌گوید صبر کنیم شاید همین‌جا آقا را دیدیم. ساعت حدود ۱۱:۳۰ است که راهروها را باز می‌کنند. اول به سراغ نشر مرکز می‌روم. از خانمی که داخل غرفه است، می‌پرسم رهبر از غرفه‌تان بازید کرده است. می‌گوید: «بله آمدند ‌ و کتاب «تهرانی‌ها»‌ی امیرحسین خورشیدفر را تورق کردند. ‌بعد کتاب «در چشم‌هایش» مارسل پروست را گفتند که سال قبل خوانده‌اند.»

سلیمی غرفه‌دار نشر نوید شیراز از دیدار رهبر بسیار خوشحال است و می‌گوید: «تقریبا حدود ۲۰ جلد کتاب را نشان ایشان دادم. به حرف‌هایم گوش دادند و احسنتی هم گفتند. کتاب‌های ما بیشتر در مورد شیراز است که من همین کتاب‌ها را نشان رهبری دادم. خیلی خوشحالم که ایشان را دیدم.»متصدی غرفه یساولی می‌گوید: «کتاب «‌از تهران تا طهران» را به ایشان هدیه دادم و چفیه ایشان را هم به یادگار گرفتم.»
«نگاه»‌، انتشارات بعدی بود که از مسئولش در مورد حضور رهبری پرسیدم. متصدی غرفه گفت: «ایشان به کتاب «چشم‌هایش» بزرگ علوی اشاره کردند و گفتند این کتاب‌، کتاب خوبی است، ۵۰ سال پیش آن را خواندم. من هم کتاب «شوهر آهوخانم» علی‌محمد افغانی را به ایشان نشان دادم و گفتم این کتاب جزء کتاب‌های معروف این نویسنده است.»

نشر نگار که کتاب‌های نفیس و شعر دارد ناشر بعدی است. از متصدیان غرفه فقط یک نفرشان به همراه دخترش هست. او  می‌گوید: «ایشان دیوان حافظ را تورقی کردند و بعد هم گپ‌وگفتی با دخترم داشتند و چفیه‌شان را به دخترم دادند.»

متصدی غرفه نورالزهرا هم از انتظارشان برای دیدن رهبری می‌گوید: «از صبح زود منتظر رسیدن ایشان بودم. وقتی به غرفه رسیدند صدایشان کردم و کتاب‌ها را نشان‌شان داده و توضیحاتی دادم. کتاب‌های ما برای مادران باردار است و تربیت فرزند. ایشان بعد از اینکه توضیحاتم را شنیدند گفتند خیلی خوب است. از ما گذشته است؛ اما خوب است که جوان‌ها استفاده کنند.»

  تمجید رهبری از نذر کتاب و خواندن شعری درباره حضرت زهرا(س)
نشر هزاره ققنوس با رضا حاجی‌آبادی شناخته می‌شود؛ نشری که در نمایشگاه کتاب تهران، با نذر کتاب شناخته شده و تلاش‌های خوبی در این زمینه انجام داده‌اند. رضا حاجی‌آبادی، مسئول این نشر می‌گوید: «دیشب ساعت حدود 12 بود که متوجه شدم قرار است ایشان بیایند. صبح زود آمدم. وقتی رسیدند به غرفه، ابتدا به کتاب «‌تردید» غزلیات عبدالحمید ضیایی نگاه کردند و یکی از شعرهای این کتاب را که برای حضرت زهرا گفته شده است، خواندند.

درنگی کن که دلتنگم، کمی آهسته‌تر، اسما
نمانده فرصت بسیار اگرچه تا سحر، اسما
کتابت می‌کنم باخط و حرف گریه، مصحف را
از آن روزی که قرآنم ورق شد پشت در، اسما
همان کوهی که مرغی بر فراز آن نمی‌چرخید
همان کوهم، ولی اکنون شکسته از کمر، اسما
تسلای غم من هیچ حرفی می‌شود؟ هیهات
یقین دارم که برگشتی ندارد این سفر، اسما
رها کن آب را، بگذار پهلوی کبودش را
بشویم ای خدا با خون دل با چشم‌تر اسما
که باور می‌کند؟ او نیم بسمل، تیغ من پنهان
که باور می‌کند؟ انداختم حتی سپر... اسما
کمی آهسته، نه، بشتاب، تا پیش از اذان صبح
نمی‌خواهم که از این شبه مردان، یک نفر، اسما
گرفته شانه‌هایم باز بوی سوره زلزال
دعایی نیست الا مرگ، در یادم دگر، اسما

مدیر نشر هزاره ققنوس حرف‌هایش را این‌گونه ادامه می‌دهد: «مساله بعدی نذر کتاب بود که ابتدا آقای صالحی وزیر ارشاد در مورد آن توضیح دادند و بعد هم از خودم در مورد نذر کتاب پرسیدند. یکی از سوالات ایشان این بود که کتاب هم رایگان می‌دهید که گفتم نه کتاب رایگان نداریم و برایشان طرح را توضیح دادم. موقع برگشت، هم باز هم دستی برایمان تکان دادند و گفتند این مساله نذر کتاب خیلی خوب است.»
انتشارات سوره مهر امسال در مسیر بازدید رهبری نبود و این را از چهره گرفته غرفه‌دارانش می‌توان تشخیص داد.

رهبری دوست داشتند بیشتر از اینها در نمایشگاه حضور داشته باشند
سیدعباس صالحی که سال اول حضورش به عنوان وزیر است و رهبر معظم انقلاب برای بازدید از نمایشگاه در این سال به نمایشگاه آمده‌اند در مورد این بازید گفت: «امروز مقام معظم رهبری به نمایشگاه کتاب آمدند و این افتخاری برای ما و اهالی فرهنگ و نشر بود. حدود یک ساعت و 30 دقیقه را در نمایشگاه به سر بردند. معظم‌له اظهار می‌کردند علاقه ایشان به حوزه فرهنگ و کتاب دیرینه است و در بازدیدهای گذشته و دیدارهایی که با اهالی نشر و کتاب داشتند کاملا این موضوع مشهود بود. بسیاری از کتاب‌هایی که ناشران خدمت‌شان ارائه می‌کردند، یا ایشان دیده بودند یا خوانده بودند یا مطالبی را به آن ارجاع می‌دادند؛ تسلط و میزان آشنایی ایشان با حوزه‌های متنوع کتاب چه در حوزه ادبیات، چه علوم انسانی و اسلامی قابل توجه بود و در همین بازدید نمود خاصی داشت.»

به گفته وزیر ارشاد، رهبر معظم انقلاب در بازدیدشان تاسفی را ابراز کردند و آن، اینکه علاقه من بیش از این زمان‌هاست و زمان‌هایی بود که به نمایشگاه می‌آمدم و گاهی حدود پنج و شش ساعت زمان صرف می‌کردم اما در حال حاضر با توجه به شرایط اشتغال فراوان ابراز تاسف کردند که فرصت برای بازدید اندک بود.»

صالحی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب بر حضور بیشتر در مصلا و نمایشگاه و علاقه‌مندی درباره کتاب تاکید داشتند، گفت: «رهبری فرمودند اگر فرصتی بود می‌توانستم زمان بیشتری را صرف کنم اما برای ما و اهالی نشر همین میزان حضور رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب تهران، در حالی که فرصت محدودی بود، مغتنم شمرده می‌شود. این دیدار تقویت قلبی برای اهالی فرهنگ است؛ چرا که رهبری را دارند که چنین نسبت به حوزه فرهنگ، نشر و کتاب شیفته و علاقه‌مند است.»

ساعت ۱۱:۳۰ است، بازدید رهبر انقلاب حدود یک ساعت ونیم طول کشید و این مساله پایان خوشی برای نمایشگاه سی‌ویکم کتاب شد.

منبع: روزنامه فرهیختگان پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۴۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳

به بهانه دیدار امروز مقام معظم رهبری با معلمان نگاهی به مهم‌ترین بیانات ایشان از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۳ کرده‌ایم. لازم به ذکر است که رهبر انقلاب در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا دیدار نداشتند.

مهم‌ترین نیاز جامعه معلم است

حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار با معلمان و فرهنگیان در سال ۱۳۹۷ بیان داشتند:  امروز مهم‌ترین نیاز آموزش و پرورش کشور، معلّم است؛ این دانشگاه و دانشگاه شهید رجائی و هر نقطه‌ای که تربیت‌معلّم بر آن صدق می‌کند، بایستی هم کمّاً، هم کیفاً توسعه پیدا کند.

مقام معظم رهبری گفتند: امام (رضوان‌الله‌علیه) فرمودند «معلّمی شغل انبیا است»؛ این فقط یک شعار دل‌خوش‌کن نیست؛ این یک حقیقت قرآنی است: وَ یُعَـلِّمُهُمُ الکِتابَ وَ الحِکمَة؛ از جمله‌ی خصوصیّات پیامبران، تعلیم است. یعنی شما[معلمان] دارید راهی را حرکت میکنید که برترین انسانهای تاریخ بشریّت، آن راه را رفته‌اند و برای آن مقصود و برای آن پیمایش، مبعوث شده‌اند؛ یعنی پیغمبران.

نگذارید دانش‌آموزان از درس عقب بمانند

مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان در سال ۱۳۹۸فرمودند: سند تحول در آموزش و پرورش یک ریل‌گذاری است. ابلاغ آن کافی نیست، باید انجام شود. اولین چیزی که لازم است، روحیه انقلابی است. خداوند نخواهد گذشت از کسانی که با قلمشان روحیه انقلابی را تضعیف می‌کنند.

 حضرت آیت الله خامنه‌ای گفتند: نگذارید دانش‌آموزان سیل‌زده از درس عقب بمانند. الان بازسازی مدارس شروع شده است؛ خیرین مدرسه‌ساز هم که انصافاً جریان مفید و خیّری در کشور هستند، کمک می‌کنند. جوری مدیریت شود که تا وقتی مدارس ساخته نشده، اینها از تحصیل عقب نمانند.

ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان ما دارای هویت ملی بشوند

رهبر انقلاب در اولین دیدار بعد از همه گیری کرونا با جمعی از معلمان در سال ۱۴۰۱ گفتند: در دوران کرونا هم معلمین واقعاً زحمت کشیدند. در یک دورانی معلم کار مضاعف می‌کرد. ما صمیمانه از معلمین در این زمینه تشکر می‌کنیم. سفارش من در مورد مسائل مربوط به معیشت همان سفارش همیشگی است. مسئله بیمه، بازنشستگی،‌ هزینه‌های درمان که به موقع پرداخت بشود؛ این‌ها مسائل مهمی است، بایستی حتماً توجه کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای گفتند: بچه‌ها ارزش مقاوم بودن را بفهمند. اینکه یک ملت اجزایش اجزای مقاومی هستند، مقاوم یعنی چه؟ یعنی در مقابل باج‌گیری عقب‌نشینی نمی‌کنند،‌ در مقابل حمله به خودشان نمی‌لرزند، در مقابل زورگویی کوتاه نمی‌آیند، اکسیر علاج مشکلات کشور این است؛ احساس مقاومت،‌ روحیه مقاومت. باید یک ملت بتواند در مقابل زورگویی‌ها مقاومت بکند. این را باید یاد بگیریم از بچگی از نوجوانی این باید در ما نهادینه بشود.

مقام معظم رهبری در ادامه تاکید کردند: ما بایستی کاری کنیم که دانش‌آموز ما دارای هویت ملی بشود. مهم‌تر از علم‌آموزی این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته بشود و احساس اعتماد به نفس ملی پیدا بکند. از عمق جان کودک ما با افتخارات کشور آشنا بشود. این چیزی است که امروز وجود ندارد. شما بین بچه‌های مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد رونالدو را می‌شناسند، ما چرا افتخارات ملی خودمان را نمی‌شناسیم؟

معلم معمار آینده‌ی کشور است

مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان و فرهنگیان سراسر کشور در سال ۱۴۰۲ گفتند: کاری که معلّم بر عهده گرفته ــ معلّم متعهّد ــ به نظر من مهم‌ترین کار در کشور است؛ یعنی تربیت و تعلیم نونهالان کشور، یعنی ساختن آینده‌ی کشور. معلّم در واقع معمار آینده‌ی کشور است. امروز شما دارید فردای کشور را می‌سازید. اگر بتوانید انسان آگاه، عالم، اهل فکر کردن، متفکّر، اهل منطق، باایمان، بااراده،‌ متشرّع، پایبند به اخلاق اسلامی، پایبند به تعهّدات ملّی تربیت کنید، بزرگ‌ترین خدمت به کشور انجام گرفته؛ یعنی واقعاً هیچ خدمت دیگری قابل مقایسه‌ی با این نیست. این قضیّه‌ی تربیت نوجوانان ما، با توجّه به هوش نوجوان ایرانی، ضریب پیدا می‌کند و اهمّیّت مضاعف پیدا می‌کند. اگر ما با یک جامعه‌ی جوان و نوجوانِ متوسّط از لحاظ ذهنی مواجه بودیم، یک جور بود؛ حالا که با یک قشرِ جوانِ هوشمند مواجهیم که از متوسّط هوش جهانی بالاترند، قضیّه جور دیگر است. این ثروت عظیمی است. اگر ما این موجود باارزش، یعنی این جوان هوشمند را ــ که هوشمندیِ خودش را در المپیادها، در مسابقات جهانی، در همه چیز ثابت کرده ــ تربیت نکنیم و به جایگاه شایسته نرسانیم، واقعاً جفا شده؛ این جواهرِ قیمتی‌ای است، این را باید خوب ساخت.

معلمین الگوهای جامعه‌اند

مقام معظم رهبری در دیدار امروزشان با معلمان سراسر کشور نیز گفتند: از معلمان برای توجه دادن افکار عمومی تشکر می‌کنم. تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است؛ جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر رژیم صهیونیستی را بدانند. الگوهای جامعه معلمین باید به عنوان قهرمان معرفی شوند. تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است.

خدابخش حکیمی-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • فیلم| روایت دیدار آینده‌سازان با رهبر انقلاب
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • وزیر جهاد کشاورزی از غرفه سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو بازدید کرد